Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

duminică, 24 iulie 2011

Porc Teriyaki




















Nu mai ştiu dacă am pomenit despre trebuşoara asta...însă cel mai sănătos mod de a mânca, în special legumele, mi se pare modul chinezesc... Eu unul nu prea tolerez legumele crude şi le prefer doar puţin călite...sau eventual la grătar...
Azi vreau să mă joc cu legume, cu carne, cu sosuri exotice şi bineînţeles...cu puţină carne.
Ceafa de porc merge...merge tăiată frumos, fâşii subţiri, combinată cu câteva ciupercuţe, cu usturoi, ceapă, ardei gras şi ardei iute. Le vom trage la tigaie, la foc iute şi le vom stropi cu oţet de orez, cu sos de soia şi cu sos teriyaki.
Rumenim carnea la foc iute, în ulei de măsline (nu mult), aruncăm apoi jumătate din cantitatea de usturoi şi ardeiul iute tocat, sare şi piper după gust, plus 2-3 linguri de oţet din orez...care va frăgezi carnea...
Aruncăm şi jumătate din cantitatea de ceapă, ciupercile şi le mişcăm în permanenţă să se rumenească uniform. După ce ciupercile "intră la apă", stropim cu vreo 3 linguri de sos de soia şi cu 3 de sos teriyaki.
Urmează apoi restul de ceapă, de usturoi, ardeiul gras şi...mişcare continuă...la foc mare!!!
Spre final, adăugăm 2 pahare cu apă în care desfacem o linguriţă de amdion sau de făină, să îngroşăm sosul.
Minunea asta se serveşte cu orez simplu sau cu paste din orez...aşa numitele "noodles".
O mâncare deosebită, săţioasă, parfumată, exotică şi a naibii de frumoasă la privit...

8 comentarii:

  1. maestre interesanta reteta dar scot porcul din ecuatie.nu te superi ca suntem prieteni :D
    inlocuiesc varabila porc a ecuatiei cu ceva pui,ha?
    seara minunata!
    PS:ti-am incercat reteta de kataif,jos palaria.cu acordul tau am s-o si postez,cu lin-ul de rigoare.ce zici,am acordul tau?

    RăspundețiȘtergere
  2. ...merge şi cu pui, mă bucur că ai făcut kataif - aştept să văd pozele:-)!

    RăspundețiȘtergere
  3. merci pentru aprobare maestre.pozele nu-s nici pe departe la fel de reusite ca ale tale dar kataif-ul a fost un deliciu.

    RăspundețiȘtergere
  4. bv Florine,l-ai impresionat pe maestru' Varlan ... succes pe mai departe ... te saluta DLY ;) ...
    am sa incerc shi reteta ...

    RăspundețiȘtergere
  5. o bunatate,felicitari ,esti un bun bucatar

    RăspundețiȘtergere
  6. ...mulţumesc...mulţumesc...sunteţi toţi nişte drăguţi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari si multa bafta in continuare, trebuie sa castigi! SUCCES!

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte bun porcul asta! felicitari si pentru prestatia de la emisiunea lui Horia!Tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere