joi, 16 ianuarie 2014

Calamar umplut

Eiiiiiii...vremea trece şi mie îmi este greu să mai pun câte ceva aici pe blog...
Poate pare incredibil, dar viziunea mea asupra mâcării s-a schimbat, gusturile mele se schimbă, devin mai selectiv şi înclin spre o mâncare mai "uşoară".
Am stat mult în Grecia şi simţurile mi-au fost "alterate" în sensul bun. M-am îndrăgostit de peşte, de fructele de mare şi caut în fiecare zi să suplinesc dorul care mă macină vizavi de ele...

Calamar umplut
Calamarul are o carne minunată, uşoară, care merge de minune în tigaie, la cuptor ori pe grătar.
Eu fac o reţetă extrem de simplă dar incredibil de bună - calamarul umplut cu brânză feta (în principal...).
Ca să nu vă ţin mult, o dau telegrafic şi punctual:
- înainte de toate aprindem cuptorul să se încingă!!!
1 calamar sănătos şi proaspăt de preferinţă
3-4 măsline tocate grosier
1 pumn de feta tăiată cubuleţe
1 pumn de caşcaval tăiat cubuleţe
1 ciupitură de ceapă julien
1 jumătate de căţel de usturoi tăiat mic de tot
1 ciupitură de ardei gras roşu tăiat cubuleţe
1 roşioară cherry mai mare tăiată cubuleţe
1 praf de sare, piper şi oregano (facultativ boia iute...este bună)
3 linguriţe ulei de măsline
2 scobitori




Curăţăm calamarul bine, dacă vrem îl curăţăm şi de pieliţă (găsiţi pe net tutorial video despre cum se curăţă calamarul...).


Amestecăm într-un bol toate ingredientele de mai sus (mai puţin scobitorile...).




...şi apoi umplem calamarul până la refuz cu amestecul obţinut! Cu ajutorul scobitorilor sigilăm deschiderea mare pentru a nu permite umpluturii să iasă!




Punem la prăjit în ulei de măsline foarte încins, 1 minut pe o parte, 1 minut pe cealaltă şi apoi introducem în cuptorul bine încins preţ de 5-6 minute.





Se serveşte cald, dacă vreţi - însoţit de cartofi prăjiţi! Este o minune gastronomică!








Un comentariu: