Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

vineri, 18 iunie 2010

Subţire...de vară!














Cred că marea majoritate asociem vara cu un suc rece, cu o îngheţată, cu o bere la gheaţă şi mai puţin cu mâncarea...
Când te topeşte căldura, te gândeşti ce să faci "la repede", fără să aprinzi cuptorul şi fără să stai prea mult în preajma aragazului...
Da ce te faci când eşti pofticios şi indiferent de temperatura mediului, tot ai cam mânca ceva bun şi niţeluş gătit?!
Păi răspunsul ar fi simplu - GRĂTAR!...Grătar şi atât...
Un piept de pui, o vânătă, o roşie, un ardei gras, o juma' de lămâie, un căţel de usturoi, sare, oregano şi ulei de măsline. Cam astea trebuie să potolească doi oameni flămânzi în arşiţa verii!
Pieptul de pui vine de se marinează cu sucul de lămâie, sare şi usturoi pisat. Vânăta, dovlecelul, roşia şi ardeiul vin tăiate felii, sărate, presărate cu oregano şi cu ulei de măsline.
Le lăsăm aşa preţ de 15 minute, încingem grătarul şi începem să le frigem...vinetele, dovlecelul, ardeiul şi la sfârşit roşia...iar apoi pieptul de pui.
Nu le trebuie nimic...nici pâine, nici paste, nici mămăligă...poate doar o bere rece care să meargă cu parfumul de grătar.
Hai să aveţi o vară frumoasă!

2 comentarii: