Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

joi, 5 august 2010

Megaburger













Chiar dacă poftesc, nu pot să mă ating de hamburgerii din comerţ...aşa că nu am decât să mă pun pe treabă!
Carne de vită (400 grame) slabă, tocată, amestecată cu 1 ou, sare, nucşoară (sau piper), 2 căţei de usturoi pisat, 1/2 ceapă tocată, 1 lingură de muştar şi una de ketchup. Amestecăm uşor, cu răbdare, astfel încât aerul să rămână înglobat în carne şi să nu devină un fel de pastă. Pentru un hamburger, e necesară carne cam cât ţinem în palmă, îi formăm încetişor şi îi presăm la fel de încet. Înainte de a-i prăji, îi crestăm pe deasupra ca să nu se strângă precum o chiftea. Stau la foc 5 minute pe o parte şi 5 pe cealaltă.
Ca să fim americani până la capăt, prăjim şi o mână de cartofi, iar pentru decor ne descurcăm cu salată verde, cu roşii, cu ceapă rondele şi cu castraveciori muraţi.
Ca să iasă cheesburger, vârâm şi câte 2 felii de caşcaval moale, iar pentru lunecuş - nu e interzis să "frigem" şi un pahar mare cu bere rece.
Ca să iasă mai de regim, în loc de obişnuitele chifle cu susan, eu am folosit chifle graham...ceva mai consistente după părerea mea.
Minunat!

10 comentarii:

  1. Wow, vad ca nu te lasasi si facusi hamburgheri...Arata super. Nu ma gandeam sa pun mustar si ketchup in carne. Cand o prestez, te anunt...O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da...nici eu nu auzisem până acum de jmecheria asta cu muştarul şi cu ketchup-ul...carnea devine foarte suculentă şi buuuună rău!
    Îmi pare rău că n-am avut răbdare să fac nişte poze mai artistice, dar de obicei e treaba soţiei cu pozele...iar singur îmi este cam greu...
    Mă frigea pe la degeţele şi n-am apucat să fac un design mai de Doamne-ajută...oricum nu aveam răbdare...
    Dar e bine şi aşa.
    Cert e că gustul e fantastic!...şi cred că la cărbuni e de-a dreptul mortal!

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh, Doamne Dumnezeule!
    Piei, ispită!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca mai vad odata cutitul ala ma supar :) De cand zic ca intru in bugetul familiei cu mana pana la cot si achizitionez unul, tot sper ca s-or mai ieftini.


    Bun pontul cu ketchup si mustar in carne, retinut, multumim.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din păcate...eu am mai vrut unul (un cuţit), dar n-am mai găsit...am găsit doar o chestioară d-aia de curăţat legumele...tot din ceramică.

    RăspundețiȘtergere
  6. Era un site care vindea cutite japoneze ceramice si erau cele mai ieftine aproximativ in jur de 100 de euro parca. Nu ma mai uit ca imi fac nervi la cate dari am luna asta, poate primesc de la mos craciun. Pana atunci Zwilling sa traiasca.


    ps: pot sa va adaug in blogroll? ca mereu intreb ca asa e frumos.

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar te rog! Pentru mine e o onoare să ştiu că pot aduce o cât de mică bucurie cuiva!
    Alea japoneze sunt nişte ţepe...scumpe ca la balamuc şi degeaba!
    Cel pe care îl vezi l-am luat de la Billa cu vreo 40 de lei...cam aşa ceva...deci nu exagerat...însă au fost vreo 10 bucăţi şi n-am mai găsit...
    Mai există undeva în Piteşti şi sper să găsesc acolo când mai am drum!
    De la Zwilling am văzut la Afi Palace la un magazin deschis nou...scumpe rău şi alea...însă magazinul merită o vizită...te apucă boala dacă vezi ce au acolo...este chiar lângă Real.

    RăspundețiȘtergere
  8. E, deja am disecat blogul cap coada, ca inainte sa cunosc nu vorbesc.


    Sa trecem la treburi foarte serioase:

    - nu am vazut la Billa asa ceva;
    - care Real? (eu Zwilling l-am primit cadou, stiu de pe site ca a fost undeva peste trei milioane);
    - detalii amanuntite despre locatia din Pitesti? Ca am prieteni acolo si daca se afla si este la pret rezonabil poate ma aleg si eu cu "ultima fitza", facem gashca.


    Multam fain de detalii, poate am noroc totusi luna asta macar de cutit.

    RăspundețiȘtergere
  9. Real-ul de la Afi Palace Cotroceni!
    În Piteşti am impresia că am văzut la Carrefour câteva seturi...inclusiv colorate...verzi, roşii, etc. Atenţie că unele sunt din inox şi altele din ceramică...dar seamănă şi sunt înşelătoare...!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Dau tema de cercetare, multumesc mult de informatii, raman datoare.


    Cotroceniul mi-e peste mana, am aici la botul imparicopitatei Real, Metro, Mega, Billa, Auchan. (spre autostrada lu' soare - sic!)

    RăspundețiȘtergere