Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

marți, 7 decembrie 2010

Pollo quatro formaggi













...sau pui cu multe brânzeturi mai pe româneşte...
Asta e o reţetă veselă, tinerească, care îmbie la romantism şi dragoste trupească. Dacă dragostea trece prin stomac...d-apăi ce altceva ar fi mai bun pentru doi tineri care vor o cină romantică decât un piept de pui parfumat, uşor, gustos şi ameţitor...?!
E atât de simplu, dar pare atât de special! E nevoie de doar juma' de oră pentru minunăţie...
Căutaţi doi cartofi măricei, pe care îi curăţaţi, îi tăiaţi bucăţi potrivite, îi tăvăliţi prin ulei de măsline, sare grunjoasă, oregano şi un căţel de usturoi tăiat în 4. Acoperiţi cu folie de aluminiu şi băgaţi la cuptorul gata încins. În 30 de minute sunt gata!
Între timp, tăiaţi un piept de pui în vreo 4 bucăţi, îl rumeniţi în puţin unt cu ulei de măsline, iar apoi adăugaţi un pahar cu smântână de gătit, plus câteva bucăţele de brânză de diferite feluri (gorgonzola, camemebert, albastră, mucegăită, parmezan, gouda, chedar, dalia...orice feluri de brânză aveţi...chiar şi o telemea grasă şi sărată). Brânzeturile se topesc şi împrumută pieptului de pui un parfum deosebit. Gustul e fin, catifelat, pufos şi aromat, cartofii fierbinţi merg de minune cu sosul de brânză, iar carnea se transformă într-un alint de zile mari pentru două suflete tinere şi îndrăgostite...
Dacă îi mai daţi şi un pahar de vin roşu pe lângă...atunci garantat iese ceva bun...;-)

7 comentarii:

  1. Foarte usor de facut, arata apetisant...O zi buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Unul dintre felurile mele favorite. In schimb nu as merge sa ma dragalesc dupa ce am bagat niste branza puturoasa! :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am o problema am incercat reteta ta dar sosul nu a iesit omogen , s a branzit si nu stiu dc am adaugat aceleasi ingrediente ca si tine smantana de gatit aceiasi marca branza brie blu si cascaval ras

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu ştiu de ce ai păţit treaba asta...oare temperatura prea mare (focul prea puternic)...ori ceva "urme acide"...să nu fi fost carnea marinată?! Mie unul nu mi s-a întâmplat niciodată să se taie compoziţia asta şi am făcut-o de mult prea multe ori... :-(

    RăspundețiȘtergere