Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

duminică, 27 decembrie 2009

Budincă de Panettone














Crăciunul este plin de surprize, de lucruri minunate şi de reţete de sărbătoare. Hai să facem şi alte lucruri decât cele cu care suntem obişnuiţi. Budinca de Panettone este un desert deosebit, cu mare trecere, un desert care îi va încânta pe oaspeţi, indiferent de prilej.
Este tare simplu de făcut. Ne trebuie o tavă încăpătoare şi preferabil din lut ori cu pereţi groşi, ca să nu ardă. În afară de un cozonac Panettone (simplu sau cu fructe confiate...nu cu alte umpluturi), ne trebuie cinci ouă, o jumătate de pachet de unt topit, un sfert de cană cu zahăr, trei linguri cu miere, cam o jumătate de litru de lapte rece, vanilie şi scorţişoară.
Batem ouăle bine de tot împreună cu zahărul şi cu aromele, adăugăm apoi untul topit, laptele şi mierea.
Tăiem cozonacul cubuleţe potrivite şi le aşezăm în tavă. Peste ele punem amestecul de mai sus şi amestecăm uşor până cozonacul absoarbe tot lichdiul. Tava stă la cuptor la foc măricel cam 30 - 40 de minute, sau până când începe să se rumenească budinca la suprafaţă.
După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm să se răcorească şi servim caldă. Merge de minune cu îngheţată de vanilie sau de frişcă, însă unii servesc cu smântână sau chiar cu mascarpone.
Noi am optat pentru îngheţată, mai ales că a fost de vanilie şi cu sirop de arţar. Minunat!

Un comentariu: