Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

duminică, 30 mai 2010

Pollo parmigiano aromatico




















Sunt unele "şmecherii" care pun în valoare carnea de pui, sunt arome deosebite şi, pieptul de pui, este carnea care acceptă o varietate infinită de condimente, spre deosebire de alte cărnuri. Ideea ar fi să nu exagerăm cantitativ şi să găsim un echilibru decent între gustul cărnii şi puterea condimentului. Pieptul de pui este acelaşi oriunde, însă fiecare ţară are câte un specific vizavi de acest fel de mâncare.
Italienii tratează cu mare respect carnea de pui, iar pieptul este alintat întotdeauna cu cele mai fine ingrediente, însă capătă o alură uşoară, lipsită de exagerări, iar parfumul aminteşte întotdeauna de sufletul zburdalnic al latinilor.
Doi piepţi mari de pui, tăiaţi pe din două şi apoi fiecare jumătate tăiată fluture, pentru a fi umplută cu ceva ingrediente.
Sarea şi nucşoara vin presărate fin peste piept, pentru o notă discretă şi antică. Prin interior, puiul vine de se umple cu niţică pastă de roşii uscate şi câteva capere parfumate.
Amestecăm ulei de măsline cu usturoi pisat şi tăvălim piepţii prin acest balsam. Apoi, îi rostogolim binişor printr-un amestec de pesmet cu parmezan ras.
Pieptul astfel garnisit, se aşează frumos într-o tavă acoperită cu hârtie (nu e obligatoriu dar e bine dacă tava are pereţii subţiri), se vâră la cuptor şi se perpeleşte la foc potrivit timp de o oră.
Câţiva cartofi natur amestecaţi cu ulei de măsline, o ploaie de pătrunjel şi de busuioc verde, o roşie proaspătă şi dulce, başca pieptul cu pricina...un fel de mâncare care te trezeşte la viaţă, la poftă de soare şi de iubire...

4 comentarii:

  1. Sa fi sanatos, ca iubit sigur esti la cat de bine gatesti si la cat de frumos gandesti!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc frumos pentru aprecieri...îmi pare tare rău că nu am posibilitatea să încânt mai multă lume cu ceea ce îmi place mie...dar...cine ştie...?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am încercat astăzi rețeta și a ieșit incredibil de buna....am înlocuit cartofii natur cu cei copți...Mulțumesc mult încântarea papilelor gustative, pentru minunata ta rețetă!

    RăspundețiȘtergere