Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

duminică, 26 decembrie 2010

Sărbători fericite







E atâta vânzoleală în perioada asta...prea puţin timp să-i vezi pe cei dragi...prea puţin timp pentru noi înşine şi una peste alta mai e şi de muncă...
Dai o fugă pe la prieteni, pe la părinţi, pe la naşi,... frumos ar fi fost să fie o masă mare, unde să ne fi adunat toţi, să fi stat împreună, să povestim, să gândim la anul care e pe sfârşite şi să formulăm speranţe vizavi de cel care vine...
Oriunde mergem se întind mese, se bea vin bun de ţară, fiecare îţi pune în farfurie ce are el mai bun şi suntem într-o stare de ameţeală permanentă de la atâtea licori şi atâta mâncare mistuită grabnic...
Nu cred că pot spune ceva în plus (faţă de tot ce s-a spus până acum) când vine vorba de masa de sărbătoare: piftii, cârnaţi, tobă, şoric, brânzeturi, caltaboş, lebăr, murături, salăţi de boeuf, sarmale, fripturi, cozonaci...pe alocuri fructe şi nu în ultimul rând vinuri de strugure dulce, tocmai trase din butoaie umplute chiar în acest an. Loc să ai - să bagi...!
E Crăciun şi parcă sunt acelaşi - nici mai bun, nici mai darnic...sunt acelaşi eu, cu aceleaşi dorinţe de mai bine, cu aceleaşi dureri în suflet, cu acelaşi zâmbet şi aceleaşi lacrimi...poate doar puţin mai melancolic zilele astea...şi sigur cu ceva mai multă speranţă în suflet!
Vreau să aveţi sărbători frumoase, linişte, pe cei dragi aproape...şi cu puţin noroc...dragostea pe care o meritaţi!
Să deie Ăl de sus să ne mai vie puţină minte, să ne cuminţim şi să ne respectăm...în primul rând pe noi înşine şi apoi pe toţi cei din jurul nostru!
Vă mulţumesc pentru favoarea ce-mi faceţi citind cele câteva rânduri pe care le aştern aici din când în când şi sper să pot avea puterea de a vă încânta şi pe mai departe!
La Mulţi Ani!...al vostru Florian ;-))

7 comentarii:

  1. Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatare, belsug si fericire!Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de frumos scrii...Imi place enorm sa citesc povestioarele si retetele tale,imi pare ca am in fata una din cartile acelea vechi cu povesti nemuritoare,textele tale imi dau mereu senzatia asta.Ador povestile nemuritoare si limbajul folosit;inca am in minte o mie de cuvinte al caror inteles nu il stiu exact,franturi de basme,si nu vreau sa il aflu niciodata.Vreau ca o particica din mine sa ramana mereu invaluita in acel mister infantil.Iar tu,Florian, ori de care ori scrii ceva,folosesti acel limbaj atat de asemanator,care ma face sa ma intorc in timp,si sa revad pret de o clipa,lumea prin ochi inocenti si curiosi de copil.Iti multumesc ca imparti cu noi o farama din personalitatea ta si iti doresc sarbatori fericite alaturi de cei iubiti si un an nou plin de bucurii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarbatori fericite, maestre! Promit ca si la anul voi sta cu ochii pe tine! :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo Florian:
    Your holiday cooking looks truly great !! I wish you posted the recipes.
    Warmest wishes to you and to your family,
    Constantin

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa aveti si voi parte de toate lucrurile frumoase din lumea asta. Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa ne traiesti Floriane!!!! Sa ai liniste, belsug si sanatate in casa!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vă mulţumesc din inimă pentru urări! Vă doresc să aveţi parte de tot ce este frumos şi bun pe lumea asta şi să fiţi sănătoşi!

    RăspundețiȘtergere