Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

luni, 17 ianuarie 2011

Ardei a la Florian


















Am găsit ardei gras...dar nu orice fel...mare...mare ca la americani...modificat genetic, îngrăşat chimic, umflat artificial...şi totuşi bun! 4 ardei - mai mult de un kilogram!
Ce naiba să le fac?!...păi îi umplu...îi umplu cu de toate şi îi mănânc de ciudă...
Vreo 600 de grame de piept de pui tocat, un pumn de orez, o ceapă, 3 căţei de usturoi, sare, oregano, chimen, ulei de măsline, roşii în suc propriu, 2 ouă, un pumn de mozzarella, unul de parmezan şi, bineînţeles, cei 4 ardei...
Toc ceapa şi usturoiul şi le călesc numai puţin în ulei de măsline, adaug pieptul de pui şi condimentele, când începe să rumenească pun şi orezul vreo 2 minute, apoi roşiile şi le las să fiarbă bine până scad niţel.
Aranjez frumos ardeii într-o cratiţă care poate să-i cuprindă! Pun o cană cu apă, puţină sare şi ulei în cratiţă, ardeii îi umplu cu amestecul de mai sus şi le pun un capac generos din caşcavalurile rase amestecate cu ouă.
Stau la cuptor vreme de mai bine de un ceas, la foc potolit, acoperiţi, iar spre final luăm capacul să rumenească frumos mozzarella şi parmezanul de deasupra.
Ce să spun...asemenea porţie de ardei umplut...unul pentru două persoane...mai rar!

3 comentarii:

  1. Dupa asa o masa ... nu mai trebuie sa zici decat : Multumesc Doamne!!!!

    Numai bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bai masochistule! O sa te blesteme lumea ... Aici intra oameni care mai sunt la serviciu, femei insarcinate!

    RăspundețiȘtergere
  3. :-)) Îmi cer scuze pentru neplăcerile produse, însă prezentările sunt menite spre a îndemna la muncă în bucătărie...nu numai pentru a fi studiate şi pentru a stimula sucurile gastrice!

    RăspundețiȘtergere