Bucătăria lui Florian


Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

miercuri, 10 august 2011

...ca în vacanţă!Nu vreau să vă mai bat capul cu reţete complicate, nici nu e cazul, pentru că e vară, e cald...şi eu unul nu am chef de nimic decât de leneveală...
Mai am puţin până la concediu şi număr zilele ca în armată...
Îmi tot imaginez că sunt pe malul mării, că lâncezesc într-un hamac la umbră, iar briza suflă uşor peste mine, aducând miros de caracatiţe fripte, de măsline şi brânzică, de frigărui rumenite la foc de cărbune şi aromă dulceagă de ouzo rece într-un pahar aburit...
Ca să mă potolesc niţel, dau fuga la bucătărie, fac un gyros din ceafă de porc, marinată cu ulei de măsline, cu sare, usturoi, foi de dafin, piper, oregano şi oţet balsamic.
Lângă acesta, merg câteva roşii, măsline, bucăţele de feta, ceapă şi tzatziki...salata cu castravete, iaurt, usturoi, lămâie, mărar şi ulei de măsline.
Hai că mai sunt câteva zile şi vine şi vacanţa...
Vă pup şi vă doresc o vară minunată!
3 comentarii:

  1. Superb arata voi testa reteta, am mancat in Grecia anu asta si tare mi-a placut . Despre Ouzo nu pot spune caelasi lucru :) prea aromat pentru gustul meu :) .

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci Ouzo la maaaxim!! Chiar acum ma duc sa imi pun un pahar asa in avanpremiera ca mi-ai facut pofta. Prietenul meu cel mai bun, uite cum sta treaba: daca tu bagi in noi asa ceva si te gandesti la vacanta, pai iti spun eu ca nu o sa ne mai incapa Gretzia de cat de mari o sa ne facem. Hai, pana plecam salate de buruieni!

    RăspundețiȘtergere