Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

marți, 16 februarie 2010

Jeleu cu fructe











Când o trece frigul, o veni vara călduroasă şi o să aveţi chef de un desert răcoritor şi simplu de făcut, gândiţi-vă şi la această reţetă, pentru că este mai nimerită decât o îngheţată care în zilele noastre e un produs obţinut din ingrediente "de taină".
Merge cu orice fructe (de preferinţă mai moi sau bine coapte ori chiar din compot). Eu am făcut cu ceea ce am găsit la îndemână, adică banană, măr, pară, portocală, mango, ananas, căpşuni şi câteva cireşe confiate. Toate fructele se spală bine, se taie micuţ, cubuleţe, iar separat facem un sirop din apă, compot de ananas (nu e obligatoriu sau merge orice compot), puţin zahăr, zeama de la o lămâie şi puţină gelatină (în funcţie de cantitate...scrie pe plic).
Fructele astfel tăiate, le-am aşezat într-o tavă de chec, ordonate oarecum după culoare, iar apoi am turnat peste ele siropul de mai sus, fierbinte şi am lăsat tava la frigider peste noapte.
A doua zi am descoperit o piftie minunată cu fructe, rece, dulce, parfumată...şi pe care am zis că o pot servi cu puţină frişcă şi un praf de ciocolată rasă.

7 comentarii:

  1. Esti defect bai neneeee...ne omori cu zile...

    RăspundețiȘtergere
  2. domne,reteta e belea .............arata fantastic, o incerc si eu,si ii fac si poze:))

    RăspundețiȘtergere
  3. superba reteta...sigur e delicioasa. Acum am facut jeleu de visine sa vedem cum iese ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador jeleul cu fructe !!! Al tau arata trasnet de tot :) Bravooo !!! Imi place ce gatesti !!! :* :* :*

    RăspundețiȘtergere