Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

miercuri, 10 noiembrie 2010

Plăcinta mexicană!
















Mie unul îmi place mâncarea elaborată, amestecată, plină de arome şi de ingrediente antagonice...mexicanii sunt experţi în aşa ceva...vezi la un loc fasole, carne, legume, smântână...şi toate condimentate în exces...mănânci, plângi, simţi iuţeala şi stingi cu smântână ori cu un pahar cu lapte...
Plăcinta mexicană e simplă, un fel de mâncare complet, suficient pentru a potoli orice burdihan neliniştit. Nu e o plăcintă precum cele ale noastre, menită doar a servi drept antreu ori desert...e o plăcintă care nu cere nimic înainte şi cu atât mai puţin după ea...e plăcinta care satură!
...şi e şi normal să fie aşa, căci găsim la un loc, între foi fragede şi crocante, carne de porc (mai exact ceafă că e a mai bună şi mai moale), amestec de legume mexican (fasole boabe, fasole verde, ceapă, boabe de porumb, morcov, mazăre şi ţelină), roşii tocate sau în bulion, caşcaval moale, ouă bătute, boia dulce, boia iute, cimbrişor şi sare.
Tragem iute la tigaie cărniţa de porc tăiată cubuleţe, o aromăm cu toate condimentele de mai sus, după ce se rumeneşte îi dăm niţele roşii în bulion şi după ce scade adăugăm şi legumele cu pricina. Lăsăm la foc să scadă bine, iar apoi oprim focul şi după ce se răcoreşte amestecăm totul cu ouăle bătute, cu puţin caşcaval ras şi începem să formăm plăcinta!
În tavă punem la început 5 foi unse frumuşel cu unt topit, apoi puţin caşcaval ras, apoi jumătate din amestecul de mai sus...şi iar 5 foi unse cu unt, iar caşcaval şi restul de amestec. Mai punem pe deasupra 3 foi unse, presărăm puţin caşcaval şi dăm la cuptor până se rumeneşte...la foc potolit.
Plăcinta asta e fantastică, se mănâncă fierbinte, însoţită cu smântână şi dacă o faceţi prea iute...şi cu ceva lapte bătut alături să mai stingeţi...
Hai să aveţi poftă!

4 comentarii:

  1. Du-te ma ca nu te cred! Pana nu gust nu cred nimic nimic!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce repede ţi-a picat ţie fisa...ce...crezi că dacă mă scoţi la teatru - trebuie să vin şi c-o felie d-asta după mine?!?!?!?

    RăspundețiȘtergere
  3. Lavinia, nu m-am lasat! Si cu ce crezi ca s-a urcat la mine in masina cand l-am ridicat de la domiciliu in drum spre teatru? Exaaact! Cu o felie de placinta. Si buna buuuna. Eu care sunt fan placinte de orice fel, asta a fost intr-adevar exceptionala!!

    RăspundețiȘtergere