Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

joi, 8 aprilie 2010

Frigărui pane












...sau aceeaşi Mărie cu o pălărie mai şucară...
E primăvară în sufletul meu, chiar dacă azi mai îmbătrânii cu un an. Am poftă de lucruri uşoare şi, ascultând şi la vorba câtorva doamne care se vaietă că am nişte reţete cam complicate, azi fac un fel la îndemâna oricui, gustos şi rapid.
Înainte de toate, fac un piureu de cartofi cu o tentă occidentală, dincolo de unt, lapte, sare şi piper îi adaug şi doi căţei de usturoi pisat plus o mână de parmezan ras...fapt care dă o notă aparte cartofului.
Doi piepţi de pui frumoşi, tăiaţi cubuleţe şi puşi la marinat cu sare, piper, oregano, paprică şi lapte...condimente din abundenţă. După ce stau la marinat câteva ore, aşez frumuşel bucăţelele de carne pe ţepuşe şi fac câteva frigărui mititele (din jumătăţi de beţe). Trec apoi cu totul prin făină, prin ou bătut şi prin pesmet, apoi la prăjit în ulei încins...un fel de şniţel pe băţ...sau frigăruie pane.
Frigăruile se înţeleg de minune cu piureul, acestea cu câteva roşioare şi câteva felii de castravete...şi toate cu mine! O înţelegere desăvârşită!
Să fiu sănătos, iar la anu pe vremea asta să fiu şi mai frumos!
Al vostru Maestro Florian!

4 comentarii:

  1. La multi ani maestre! Sa ne traiesti, sa ai parte numai de fericire, bucurii si sanatate! Si iti mai doresc toate condimentele pamntului. Insa, nu uita, ca noi te iubim tot ca sarea-n bucate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumim...mulţumim...! Iubiţi să fiţi şi voi precum mierea prin baclavale şi ciocolăţile în mânuţe de copii!
    Eeeeiiii...ce zici ce plastic?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Maestre, bine le zici si din vorbe. Dar puteti sa ne incantati in continuare si cu preparate culinare. Pregatesc logistica pentru week-end-ul asta? ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu mare părere de rău te anunţ că temperatura mea urcă undeva spre 39 (Celsius) şi răceala mă ţine la pat. Dar o să scoatem pârleala...

    RăspundețiȘtergere