Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

luni, 12 aprilie 2010

Varză..."de regim"...

















E unii oameni domle...slabi rău...da rău de tot...slabi de constituţie, slabi de înger, slabi de caracter, slabi de burtă...ce să mai - gata de agăţat în cui! Şi după ce că e aşa de slabi, mai consideră oportun (ce-o fi-nsemnând şi aia), să mai ţină şi regim, că cică aşa ar da bine şi ar fi la modă...dă cămaşa jos dă pă ei şi zici că au acordionu la purtător!
Dacă-i îmbraci, cade hainele de pe ei, dacă-i închei la gât la cămaşă...rămâne loc de încă fo două gâturi, iar când bate vântu - umblă săracii cu chifle-n buzunare să nu-i sufle şi să-i ducă departe. Da deh...arată bine, sunt la modă şi mai ales...găsesc haine la orice butic...că n-au nevoie de mărimi mari, ci doar de curele cu găuri multe ori de bretele zdravene să nu le cază brăcinarii.
Eiii...pentru ei am io azi o reţetă...sigur de regim...păstrează la fix silueta, e fără gust, fără savoare, fără grăsimi şi alte treburi periculoase pentru siluetă.
Principalul ingredient ar fi varza - element curativ, cu proprietăţi deosebite vizavi de sănătate, un aliment care dacă este consumat cu moderaţie constituie un adevărat izvor de sănătate.
Pe lângă varză, avem câteva lucruşoare...aşa de gust...pe care nu le băgăm prea mult în seamă: o ţâră de cârnăcior afumat, niţică ceafă afumată şi condimentată zdravăn, câteva costiţe împănate şi date la fum numa o idee, ceapă şi usturoi verde, roşioare, sare, cimbru şi paprică, bulion şi orez...de decor.
Ţinându-ne bine de nas (căci miroase îngrozitor...), tragem cârnăciorii la tigaie dimpreună cu ceapa şi usturoiul verde, le condimentăm binişor, le adăugăm orezul (să mai taie din răutate...), apoi roşii tocate şi niţel bulion şi lăsăm să clocotească vreo 7 minute.
Tăiem varza pe din două, îi facem mari scobituri şi o umplem cu cele de mai sus. Adăugăm şi puţină apă peste...că nu îngraşă deloc şi e bine să consumăm cât mai multă în fiecare zi, acoperim binişor cu câteva felii dezgustătoare de ceafă afumată şi potrivim într-o tavă în care punem varza tocată rezultată din scobituri. Sprijinim pe lături cu câteva costiţe (nici nu ştiu la ce or fi bune...), mai punem şi niţică apă în tavă, acoperim cu folie de aluminiu şi dăm la cuptor. Spre final, tragem folia să se rumenească bine şi, în funcţie de cuptor, varza noastră se face cam în două ore.
Servim numai puţin, cu niţică smântână grasă (numai de culoare că nu ne atingem de ea), cu fo doi ardei usturaţi ca să ne strice gura şi să nu simţim vreun gust...şi...fără pâine...că doamne fereşte punem ceva pe noi şi nu ne mai încap cămeşile de firmă, cambrate, scrobite şi accesorizate de mari stilişti.
Hai să n-aveţi foame, să beţi numai apă, să mâncaţi cipşi şi brezeli...că de restu mă ocup io...io şi alţi câţiva oameni normali...
V-am pupat!

...(şi ăsta ar fi tot un pamflet...şi din nou orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare...dar la fel de tragică).

5 comentarii:

  1. Parca era pe aici un buton cu "report abuse". Ai innebunit de tot, nu ai toate cartile in ghiozdan! Daca mai impanai si cu niste slaninuta de dieta, era bomba intreaga! Dar arata de milionaeeee! Ce pofta imi e bai baiatule!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da...şi eventual să fi frecat puţin varza cu nişte untură şi sare...ca să lunece...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ingrasa deloc mancarea asta, este buna de regim...:-))) Arata de nota 10! Bravo!!

    RăspundețiȘtergere
  4. ca sa citez un banc. Daca va e teama ca mancarea asta nu e dietetica, incercati inainte 100ml de coniac. Dupa cum se stie coniacul invinge temerile

    RăspundețiȘtergere
  5. Ia ca uitai sa spun, acum ceva vreme (animaloo stie) cand bantuiam eu blogul aista inainte sa mi fac curaj sa scriu, am luat o poza si am pus-o pe un forum (nu public, nu cunoscut, nu culinar) si am dedicat-o unui amic vegetarian convins :D

    Fireste am precizat si sursa. Ce am avut dupa aia in congelator nu imi permit sa precizez.

    RăspundețiȘtergere