Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

luni, 1 februarie 2010

Frigărui indiene













...sau chicken tikka...cum le spun ei!
Nu e nicio faptă mistică în a găti mâncare indiană, trebuie doar să vă placă condimentele. De fapt, carnea de pui e una şi aceeaşi...diferă doar modul de preparare.
Frigărui de pui face oricine, de aceea e foarte simplu să marinăm pieptul de pui puţin altfel...
Tăiem carnea cubuleţe (dimensiune potrivită pentru frigărui) şi facem amestecul pentru marinare:
Un pahar de iaurt (sau kefir ori lapte bătut) care are rolul de a frăgezi carnea, sare, piper, scorţişoară, ghimbir, boia iute, boia dulce, usturoi pisat, chimen praf, coriandru praf, curry...o linguriţă din fiecare, plus sucul de la o lămâie şi puţin ulei de floarea soarelui. Amestecăm carnea cu cele de mai sus şi o lăsăm la frigider minimum 4 ore!
După ce aranjăm carnea pe frigărui, o prăjim la foc iute (preferabil la cărbuni...când avem).
Garnitura vine de la sine...puţin orez basmati cu orez sălbatic, două linguri mari de unt, puţin şofran pentru culoare, sare şi apă (2 măsuri de apă la una de orez), băgat la cuptor până rămâne fără apă.
Nu ştiu dacă aveau ce căuta pe farfurie, însă eu sunt mare mâncător de măsline (de kalamata sunt cele mai bune), aşa că le-am făcut loc...măcar de decor.
Nu vă fie teamă să faceţi aşa ceva...mai ales că acum găsim condimente la centrele gen Plafar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu