Bucătăria lui Florian
Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!
miercuri, 11 noiembrie 2009
La Rotiserie!
Hai că e puţin mai senin afară, soarele râde printre pomii goliţi de frunze şi parcă îmi amintesc de rotiseriile de altă dată, unde puii erau proaspeţi, gustoşi, bine făcuţi şi însoţiţi cu chifle pufoase şi cartofi prăjiţi...Eheeeiiii...ce vremuri...
Aşa, pentru o familie micuţă, încropim şi noi o rotiserie mică în bucătărie, încingem bine cuptorul înainte de toate şi îi dăm drumul:
Târguim un pui măricel, îl spălăm binişor şi îl uscăm cu prospoape de hârtie. Într-un castronaş amestecăm o bucată de unt cu vreo trei linguri de ulei de măsline, cu o linguriţă de sare, una de oregano şi una de boia dulce, plus vreo cinci căţei de usturoi pisat. Cu acest amestec îmbălsămăm păsăroiul cu pricepere prin toate colţurile, şi p-afară şi la interior, îl înfigem în frigarea din dotare şi-l încercuim cu cartofi mari şi o cană cu apă. Unii fac acelaşi lucru dar pun puiul pe sticlă...eh, acuma au apărut fel de fel de chestii care ne uşurează viaţa...
...şi şade puiul nostru la cuptor...şade...cartofii se auresc, pasărea se rumeneşte şi lasă în tavă arome ameţitoare, iar răbdarea noastră e pusă la grea încercare...
În final dăm la farfurii, cătăm şi nişte castravecior murat pentru gust şi înfulecăm repejor cât e cald!
Poftă mare!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
de 30 min stau si ma minunez ce vad aici.ma bucur ca te-am gasit :).cu siguranta ma voi 'inspira'de aici,un blog grozav.toate cele bune si la cat mai multe retete minunate.cristina
RăspundețiȘtergere...câteodată mă minunez şi eu! :-))))))))
RăspundețiȘtergereCe să-ţi spun...spor la vizionare!