Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

miercuri, 21 octombrie 2009

Grecia...văzută altfel (partea IV)





Ţărm, mare, plajă, peşte, cobor de la Platamona spre Agia, pe la Koutsoupia, pe la Kokino Nero şi Velika. Doamne…ce locuri…ce sardele trase la tigaie, ce pilafuri cu fructe de mare, salate cu miez de pâine, cartof şi usturoi, vinete pane, dovlecei pane, profiteroale cu pepene galben şi vinişor alb, înţepător…întotdeauna rece. Dacă eşti cuminte şi mănânci tot, primeşti cadou o sticlă de vin alb cu gust de răşină (Retsina se numeşte)…e numai bun ca să te apuci de cântat!

E frumoasă Grecia, e primitoare, e civilizată…e o experienţă puternică!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu