Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

luni, 9 noiembrie 2009

Pasta pescara
















Italia...Italia...cuccina...paste, peşte, soare, busuioc, oregano, usturoi, roşii, măsline...Italia!
Ce minunăţie să poţi vedea necuprinsul mării, să te bată un vânt cald şi să te simţi ca un adevărat latin. Haide să mâncăm paste!
La repezeală aruncăm câteva ouă, un praf de sare şi nişte făină şi frământăm un aluat gros. Întindem foi şi tăiem tagliatelle sau spaghete.
Într-o tavă turnăm puţin ulei de măsline, aşezăm ordonat rondele de ceapă, de roşii, de ardei gras, felii de lămâie, usturoi feliat şi peste ele aranjăm frumos câteva bucăţi de peşte stropit cu puţin ulei şi parfumat cu niţel busuioc. Acoperim cu o folie şi dăm la cuptor până se rumenesc.
Separat, facem un sos din câţiva căţei de usturoi pisat, câţiva muguri de pin, traşi la tigaie în ulei de măsline, aruncăm peste aceştia şi câteva roşii tocate, un praf de sare şi unul de busuioc, le fierbem bine şi dăm şi câteva picături de vin roşu sec pentru aromă.
Punem la fiert pentru câteva minute paste proaspete, le potrivim apoi cu sos şi câteva bucăţele de peşte. Alăturăm şi un pahar măricel de Chianti, roşu, sec, aspru...Cam ăsta este gustul Italiei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu