Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

vineri, 20 noiembrie 2009

Pizza păcălită













E un pic cam greu să obţii gusturi deosebite atunci când te "fereşti" de anumite ingrediente nepermise în perioada de post, însă încercăm şi noi tot ce se poate...
M-am gândit la o pizza care măcar să ne ameţească cu mirosul ingredientelor şi cu parfumul aluatului copt. Simplu de tot facem un aluat obişnuit cu făină, drojdie, puţin zahăr, sare, ulei de măsline şi apă. Frământăm puţin şi întindem aluatul, îl înţepăm cu o furculiţă, îl acoperim cu un strat subţire de pastă de măsline, puţin ketchup, ciuperci felii, roşii felii, piper, oregano şi la sfârşit o ploaie de brânză tofu dată prin răzătoare...nu prea aduce cu mozzarella, dar are textură şi gust de brânză...
Coacem la foc iute exact precum o pizza şi atunci când mâncăm, o garnisim cu puţin ketchup şi maioneză vegetală. Nu e rea la gust, iar dacă ţinem cont de faptul că miroase minunat datorită aluatului şi ciupercilor şi de faptul că avem voie să servim şi o bere rece lângă...să avem poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu