Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

miercuri, 18 noiembrie 2009

De post












Răbdare multă şi imaginaţie! Sunt o grămadă de lucruri minunate care ne vor însoţi în acest post până spre Crăciun.
Căutăm să târguim prin pieţe fel de fel de legume, fructe, ne gândim la murături, la dulceţuri şi orice ar fi permis în perioada postului. Înghesuim cămările cu cartofi, cu morcovi şi albituri, cu gutui târzii şi mere, cu ţelină şi sfeclă, luăm şi ciuperci proaspete şi uscate, fasole, linte, bob, orez şi multe...multe alte lucruri care vor ţine locul bucatelor obişnuite...
Păcălim gustul cu ciuperci fripte cu ceapă şi cu usturoi, facem pilafuri bogate cu legume, aluaturile de acum încolo vor fi fără ou ori lapte, iar dulciurile cu zahăr mult...
Dacă tot e aşa bogăţie de fructe şi legume, e musai să facem sucuri, acrişoare, bune pentru sănătate!
Facem salată de sfeclă coaptă, cu ulei, oţet, sare şi hrean. Prăjim cartofi şi îi dăm cu usturoi, mâncăm din toate câte puţin şi ne simţim uşori...uşori de tot!
Pân-o trece postu' tot aşa ne-om canoni...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu