Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

duminică, 1 noiembrie 2009

Pui gorgonzola














Ce parfum italienesc mai bun să fie oare decât cartoful copt cu rozmarin sau puiul fript cu oregano?!
Păi ar fi un parfum şi mai grozav...toate acestea învăluite de aroma unor brânzeturi înnobilate de vechime, înghesuite cu nucă rumenită în ulei de măsline cu usturoi, o idee de piper verde şi un abur de vinişor roşu, demisec, pentru punerea în valoare a gustului deosebit de gorgonzola...
Cartoful tăiat mare, gros, cu coajă, fiert numai puţin cu sare de mare grunjoasă, tras apoi la tigaie în ulei de măsline şi o aruncătură de rozmarin şi apoi vârât la cuptor pentru rumenire.
Între timp, frigem pieptul de pui uşurel în ulei aromatizat cu usturoi, cu puţin oregano, puţin piper verde şi-l dăm la o parte când s-a rumenit frumos. În uleiul rămas frigem niţel nuca, adăugăm la foc mic şi brânzeturile, iar după ce acestea se vor fi topit, punem şi smântână, amestecând uşurel, astfel dând naştere unui sos deosebit în care vom fierbe numai puţin pieptul rumenit.
Le servim fierbinţi, însoţite neapărat de un vinişor roşu, aspru, căci la astfel de mâncări e nevoie de ajutor!
Puiul gorgonzola este unul dintre cele mai bune parfumuri date vreodată de Italia! Gustul unic al rozmarinului şi aromele date de usturoi şi oregano completează în mod firesc un fel de mâncare uşor, săţios şi sănătos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu