Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

miercuri, 25 noiembrie 2009

Lasagna Bolognese
















Dacă italienii ţin neapărat să mănânce paste, desigur şi ei s-ar plictisi la un moment dat, aşa că sunt nevoiţi să creeze reţete deosebite, care să asigure o continuitate a propseţimii în dietă, chiar consumând zilnic paste...
Macaroane, spaghete, farfale, fussili, canelone...toate astea sunt menite să asigure un fel aparte în fiecare caz, cu amestecuri deosebite şi arome deosebite. Am mâncat cândva spaghete simple, cu sos de roşii şi frunze de busuioc...fără carne, fără parmezan...poate doar un strop de peperoncini (ulei iute aromat)...n-am crezut că pot fi atât de bune.
Astfel s-a născut şi lasagna, poate cel mai elaborat fel de mâncare pe bază de paste. Şi în acest caz există diverse reţete, însă eu am optat pentru una fără beşamel, fiind mai simplă!
Normal, e nevoie de lasagne, de cărniţă tocată de mânzat sau amestec, ciuperci proaspete, roşii tocate în bulion, ceapă, ouă, smântână, mozzarella, usturoi şi condimente...oregano, scorţişoară, busuioc, nucşoară, sare şi piper.
Carnea se căleşte bine împreună cu ceapa, usturoiul, ciupercile şi condimentele după gust. Mărunţim mozzarella (sau un caşcaval mai moale) şi amestecăm o mână cu ouăle şi cu smântâna.
Foile de lasagne le fierbem vreo trei minute şi le aşezăm într-o tavă unsă cu puţin unt. Urmează straturi de mozzarella, carne, iar mozzarella şi apoi alte foi. Peste ultimul strat de foi turnăm amestecul cu ou şi smântână şi dăm la cuptor până se rumeneşte bine.
E delicioasă şi suficientă pentru a sătura mesenii! Merge minunat cu un vin roşu demidulce...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu