Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

joi, 19 noiembrie 2009

Borş cu legume












Dacă mergem acum prin târguri sau pieţe, bucurăm ochiul cu bogăţia de fructe şi legume de sezon.
- Cu ce să mai păcălesc eu şi ziua de azi?!...păi hai să fac un borş...şi nu de peşte ci numai cu legume. Câţiva cartofiori or fi potriviţi, niţică ceapă, vreo doi ardei capia şi două roşioare, o ţelină frumoasă, morcovi şi albitură, pătrunjel şi bineînţeles - un kilogram de borş proaspăt...atunci când îl cumpăr e musai să dau pe gât un pahar, chiar acolo în piaţă...la botul calului! Îmi plac acriturile şi mă dau în vânt după borş, lămâi sau grefuri!
Călesc repejor ceapa în ulei, îi dau şi un pic de sare, urmează morcovul şi ţelina, iar apoi sting cu doi litri de apă. După ce le fierb niţel vin cartofii împreună cu roşiile şi ardeiul. Le fierbem pe toate preţ de un sfert de ceas şi apoi punem borşul. Fierbem încă puţin, oprim focul şi aruncăm o mână de pătrunjel proaspăt!
E bun...fierbinte, cu o felie mare de pâine cu măsline!

Un comentariu:

  1. Hm....ce frumos!
    Imi place fff mult blogul tau, l-am si pusla favorite, sper sa postezi cat mai multe retete.
    Si pozele sunt fff frumoase!

    RăspundețiȘtergere