Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

luni, 19 octombrie 2009

Doradă Regală!









Cine simte vreodată parfumul Mediteranei şi gustul minunat al felurilor servite în tavernele cu peşte, va fi urmărit toată viaţa de obsesia reîntoarcerii! Pescarii Mediteranei au un fel simplu de a găti, cu condimente găsite pe la colţuri de grădini sau în natura puternică a câmpului. Cartoful are frumosul obicei de a se lăsa copt în coajă, presărat cu oregano, cu sare, cu ulei de măsline şi însoţit cu câţiva căţei de usturoi...
Dacă prindem câteva bucăţi frumoase de doradă, le meşteşugim cu morcov, cu lămâie, cu puţin ardei iute şi mirodenii după plac. Nu-i trebuie peştelui decât puţină odihnă într-un cuptor primitor, învelit frumos cu folie de aluminiu şi un răgaz de vreo 45 de minute la căldurică...
Aranjăm toate cele frumos pe farfurii, tragem aer în piept, închidem ochii şi ne imaginăm că pe la urechi s-ar auzi valurile Mării Egee şi ne-ar cânta molcom un buzuchi străvechi, mânuit de un pescar elen, bătrân şi încreţit de vânturile calde ale depărtărilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu