Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Cuscus a la Florian (partea II)






"Partea 2: dacă vă plac pastele, atunci o să vă placă şi cuscusul. Un fel de grăunţe fine făcute din făină de grâu dur. Punem la fiert o cană cu apă, o linguriţă cu sare şi 3 linguri de ulei de măsline. Când dă în fiert, dăm de-o parte şi punem peste apă cuscusul (250 de grame). Acoperim cu capacul şi-l lăsăm 5 minute să se umfle. După aceea, punem vreo 3 linguri de unt, amestecăm la foc foarte mic cu ajutorul unei furculiţe, timp de 1 minute, după care acoperim iar şi îl lăsăm până în momentul în care mâncăm. Este foarte săţios şi merge cu mâncăruri cu sos.
Cam ăsta ar fi CUSCUS-ul meu!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu