Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Pui cu sos cremos (India)










Pulpiţe dezosate, usturoi, ardei gras, ceapă, roşii, unt, smântână pentru gătit, şi condimente - cardamon negru, cardamon verde, piper verde, scorţişoară, cuişoare, chilli, şofran, pudră de 7 condimente, ghimbir, pudră de chimen, foi de dafin etc. Aici e o problemă de gust...mâncarea indiană are de obiecei peste 16 condimente la un fel de mâncare. Ţine de gustul propriu câte şi în ce cantitate punem sau cât de picantă dorim să fie mâncarea.
Călim condimentele în unt, aruncăm apoi ceapa şi usturoiul, roşiile, carnea, puţină apă, fierbem până scade, urmează smântâna...şi cam asta e. Garnitura pentru acest fel este neapărat orezul acompaniat de lipiile indiene cu unt şi usturoi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu