Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Spaghete a la Florian








Sunt îndrăgostit peste măsură de tot ce înseamnă „aluat fiert”. Că sunt paste cu ou, lasagne, tortellini, spaghete, macaroane, farfale, fussili, tăieţeii lu’ mamaie...tot paste se numesc, şi dacă le undeşti niţel în unt, alunecă spre burdihău de mă-nnebunesc!
Aşa că...detei fuguţa la bucătărie. Ce fac eu e cam pentru două persoane, din cale afară de pofticioase! În primul rând spaghetele – Barilla fără discuţie. Jumătate de cutie, întotdeauna fierte cu 2 linguriţe de sare, apă suficientă şi niciodată cu ulei!!!
O jumătate cutie cu ciuperci, vreo 300 grame de kaizer (sau şuncă), o lingură mare cu unt, 5 căţei de usturoi pisat, un praf de oregano, niţică sare, un păhărel de smântână (125 grame) şi la fel unul cu apă, ¼ pahar vin alb sec sau demisec. Pentru finisare, niţel parmezan ras (sau un caşcaval neaoş tare şi sărat).

Respectaţi paşii: 1. Tragem kaizerul la tigaie, în unt, cu un praf de oregano. Când începe kaizerul să se rumenească, aruncăm şi ciupercile şi mai lăsăm vreo 2 minute la foc iute. Stingem cu vin şi lăsăm să scadă vreo 3 minute. Urmează usturoiul peste ele, preţ de 1 minut, tot la foc iute. Apoi vine smântâna dimpreună cu apa, amestecăm bine şi lăsăm să fiarbă la foc foarte mic până ce scade la jumătate. Între timp punem spaghetele la fiert (+2 sau 3 minute faţă de ce scrie pe cutie, la foc mare). Le scurgem de apă şi le amestecăm cu sosul cu pricina. Aruncăm pe deasupra niţel parmezan şi băgăm la ghiozdănel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu