Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

miercuri, 21 octombrie 2009

Grecia...văzută altfel (partea II)










...mergem spre sud...cald...din ce în ce mai cald...trecem prin Corint, prin Loutraki, coborâm spre Pelopones, trecem prin Xilokastro, ne întoarcem spre Atena, media e de 40 de grade! Taverne peste taverne, cu salăţi ieftine şi îndestulătoare, cu salată caldă (horta), cu cartofi prăjiţi în ulei de măsline, cu fripturi mari cât o palmă de „neamprost”, McDonalds-uri triste şi părăsite care îţi oferă şi prăjituri...poate poate o intra cineva şi pe la ei...

Atena, capitală sufocantă, preţuri mari, lume multă, cluburi cu bucătării „emancipate”, luăm ciuperci la grătar cu sos de lichior, legume sotate, chifteluţe de curcan, frigărui satay, porc, pui, creveţi, ananas…prostii. Încercăm şi celebrul Ratatouille – făcut aici cu orez, cu parmezan, cu vinete coapte, roşii, brânză prăjită şi cimbru – deziluzie. Urmează un desert monstru, cu prăjituri făţoase, americane, şarlote fără nume, îngheţate şi prăjituri cu brânză.

Şi alţii îşi uită originile...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu