Uneori, lucrurile simple pot fi şi cele potrivite. Există o probă de foc pentru orice gurmand...Omleta!
Pare atât de simplu, dar este atât de complicat...e greu să faci o omletă pufoasă, uşoară, gustoasă, aromată, săţioasă şi nu foarte, care să gâdile nările într-un mod misterios şi a cărei mireasmă să poată ameţi orice om cu capul pe umeri.
Dăm uşurel spre prăjeală doi căţei de usturoi până se rumenesc şi îi îndepărtăm. În uleiul astfel aromat, călim ciupercuţe proaspete şi câteva fărâme de şunculiţă sărată (prosciuto). Batem ouăle cu o aruncătură de caşcaval ras (parmezan) şi facem omleta la foc iute, întorcând-o des cu atenţie să nu se ardă! Rezultatul este delicios!
Ar merge ceva lângă...o felie de pâine de casă şi o cană sănătoasă cu lapte bătut...dar d-ăla de la ţară, din lapte muls ieri...
Ehhh....sănătoşi să fim!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu