Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

sâmbătă, 24 octombrie 2009

Tortellini al forno












Ce magie mai frumoasă pot face italienii, fraţii noştri într-ale gustului şi lenevelii, decât să ia nişte paste frământate cu ou, să le umple cu parmezan şi cu funghi porcini (adică hribi pe la noi) şi să ni le înmâneze spre a le găti aşa cum considerăm de cuviinţă?!
Le fierbem numai puţin, cât să moleşească aluatul, le aşezăm frumos într-un vas tapetat cu unt şi cu pesmeţi, şi le acoperim cu caşcaval ras şi cu cărniţă de vacă trasă în unt cu usturoi şi oregano, alintată niţeluş cu ciupercuţe proaspete şi niţică sare, iar apoi cu suc de roşii dulci şi bine coapte. Mai pe lângă toate astea batem două ouă dimpreună cu smântână grasă şi încă puţin caşcaval, un minunat veşmânt pentru toate celelalte, date apoi la căldura cuptorului întru rumenire şi împreunare pentru noi...cei mai înfometaţi dintre latinii pământului! Parfumul ciupercii sălbatice intră în cel mai ascuns cotlon al sufletului, iar mirosul parmezanului din lapte de oaie trezeşte instinctul ancestral al păcurarului care se află în oricare din noi. O mâncare simplă, pentru o zi frumoasă şi caldă de toamnă târzie!
Să avem poftă!

2 comentarii:

  1. Interesanta reteta ta,eu stiam aceasta reteta putin diferit,dar cate case atatea obiceiuri.Iti doresc o primavara minunata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am o luna de cand fac tortellini in casa,pentru sarbatori.De daruit la prieteni si vecini in mare parte.Zilele astea voi posta si reteta.Poti arunca un ochi,nu sunt deloc greu de facut,e pana prinzi miscarea.Te salut,merg sa fac aluatul pt o pizza cu ton ! :)

    RăspundețiȘtergere